Naslovnica BiH BIHAMK: Udes kod Jablanice, otežan saobraćaj

BIHAMK: Udes kod Jablanice, otežan saobraćaj

301
foto: ilustracija

Sarajevo — Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u blizini mjesta Mirke (Jablanica-Prozor, u blizini Jablanice) saobraća se otežano, jednom trakom. U toku je policijski uviđaj,l saopšteno je iz BIHAMK-a.

Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, ali i dalje upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Bugojno-Rostovo, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Večeras od 23 sati izvodiće se radovi na autoputu A-1 u blizini naplatnog mjesta Sarajevo sjever i to na isključnom kraku iz smjera naplatnog mjesta Sarajevo sjever za Vogošću, te uključnog kraka iz smjera Vogošće prema Mostaru.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja, javili su u petak ujutro iz BIHAMK-a.

(StarMo)