Naslovnica BiH Bihać: Pobuna migranata, policija pucala hice upozorenja!

Bihać: Pobuna migranata, policija pucala hice upozorenja!

177
foto arhiva - ilustracija

Bihać — U migrantskom kampu na lokalitetu Lipa, kod Bihaća, došlo do pobune većeg broja migranata koji su pričinili i materijalnu štetu na jednom od policijskih vozila, a policija je bila prinuđena da upotrijebi vatreno oružje, odnosno da ispalili hice upozorenja u vazduh.

Načelnica Krim-policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Snežana Galić rekla je da je sve počelo u ponedjeljak, 11. maja, u 1.30 sati iza ponoći kada se od 200 do 300 migranta pobunilo zato što im, navodno, “nije omogućena ljekarska pomoć”.

Prema njenim riječima, migranata iz ovog centra bacali su kamenje i druge predmete prema policajcima i radnicima koji rade na osiguranju kampa, ali povrijeđenih nije bilo.

“Da bi zaštitili sebe i svoje živote, policijski službenici su u tom trenutku ispalili dva hica upozorenja u vazduh, a u centar su upućene i dodatne snage radi uspostavljanja reda”, navela je Galićeva.

Ona je istakla da je situacija u kampu trenutno mirna, te da pripadnici kantonalnog MUP-a rade na rasvjetljavanju ovog slučaja i identifikaciji inicijatora pobune.

(StarMo)