Naslovnica BiH Bihać: Opet drama među migrantima – Pokušaj ubistva

Bihać: Opet drama među migrantima – Pokušaj ubistva

192
foto arhiva

Bihać — Policiji u Bihaću je sinoć, nešto prije ponoći sa nepoznatog broja telefona prijavljeno da u ulici Muhsina Rizvića, na par stotina metara od zgrade MUP-a USK leži povrijeđena osoba.

Na mjesto događaja odmah je upućena patrola, koja nije zatekla niti povrijeđenog niti druge osobe.

Međutim, nedugo nakon toga, pred zgradu MUP-a su došla četiri migranta iz Afganistana koji su donijeli petog, a koji je imao vidne povrede leđa i vrata, nanesene najvjerovatnije hladnim oružjem.

U međuvremenu je stigla i Hitna pomoć koja je povrijeđenog zbrinula i prevezla u kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje su mu konstatirane teške povrede. Dežurni tužilac je događaj okarakterisao kao pokušaj ubistva, budući da su povrede teške i nansene su u predjelu vrata. Prema jutrošnjim informacijama, povrijeđeni je trenutno u stabilnom, ali i dalje teškom stanju – kazao je za Faktor portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Kazao je da su četiri osobe zadržane u policijskoj stanici i trenutno se sa njima obavlja razgovor, kako bi se pokušalo doći do informacija o okolnostima događaja.

Uviđaj je započet sinoć, ali je zbog loših uslova prekinut i nastavljen je jutros pod nadzorom kantonalnog tužioca. U toku je rad na utvrđivanju identiteta povrijeđenog, sa kojim nije bilo moguće obaviti razgovor, kao i identifikaciji i pronalasku osobe koja mu je nanijela povrede – kazao je Šiljdedić.

(StarMo)