Naslovnica Sport BiH večeras protiv Poljske

BiH večeras protiv Poljske

235
foto: ilustracija

Wroclaw — Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati na stadionu “Miejski” u Wroclawu igra utakmicu UEFA Lige nacija protiv Poljske.

U prvom duelu ova dva tima Poljska je u Zenici slavila rezultatom 2:1.

Selektor bh. tima Dušan Bajević istakao je da će njegovi izabranici izaći na teren da daju sve od sebe i pokušaju pobijediti Poljake.

“I pored toga što smo razočarani što nismo prošli u baražu imamo obavezu da do kraja Lige nacija damo sve od sebe kako bi koliko toliko uljepšali situaciju i ostali u Ligi A. Lewandowski je možda najbolji u Evropi ovog momenta sa još dva ili tri imena. To je igrač s kojim ćemo sigurno imati problema. Bilo je bolje za nas što nije igrao u prvoj utakmici, a sada je dobro za Poljsku što će igrati. Pokušaćemo da odigramo utakmicu sa našom igrom i kvalitetom koji imamo da pobijedimo”, kazao je Bajević uoči utakmice, prenosi BHRT.

Dodao je da će u odnosu na duel sa Sjevernom Irskom u polufinalu baraža za EURO 2020 ponovo biti dosta novih imena u sastavu, kao što je bio i slučaj protiv Holandije u Ligi nacija.

“Igrači su pokazali veliku odgovornost i poštovanje i dali sve od sebe. Napravili smo dva kakva takva rezultata. U ovoj utakmici možemo da odigramo dosta dobro i da očekujemo dobar rezultat, ali znamo da će biti teško. BiH ima igrače i kvalitet. Poštujemo protivnika, ali mi ćemo pokušati ono što moramo da uradimo, a to je da izađemo na teren i damo sve od sebe. Koji će rezultat da bude to je nešto drugo“, zaključio je Bajević.

(StarMo)