Naslovnica Politika Biden: U timu za komunikacije su sve žene

Biden: U timu za komunikacije su sve žene

419
Joe Biden

Washington — Izabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden predstavio je kadrovska rješenja za članove i savjetnike koje će nominovati u timu za komunikacije Bijele kuće, prenio je Glas Amerike (VOA).

“Sa ponosom predstavljam prvi tim viših zvaničnika za komunikacije Bijele kuće čiji su svi članovi žene. Kvalifikovani i iskusni komunikatori će različitim pristupima i podelom odgovornosti doprinijeti izgradnji ove zemlje”, saopštio je Biden, istakavši da je riječ o prvom timu tog tipa koji čine isključivo ženski članovi, prenosi RSE.

Tim će voditi Kate Bedingfield, zamjenica direktora za komunikacije u Bidenovoj kampanji, koja će biti direktorica komunikacija Bijele kuće.

Biden je na funkciju sekretara za medije Bijele kuće nominovao Jen Psaki, nekadašnju portparolku State Departmenta u vrijeme administracije bivšeg predsjednika Baracka Obame.

Psaki je na društvenoj mreži Twitter napisala da se radi o najraznovrsnijem timu Bijele kuće u istoriji koji, kako je ukazala, čini šest majki.

Symone Sanders, viša savjetnica kampanje predložena je za funkciju portparolke izabrane potpredsjednice Kamale Harris, dok bi Elizabeth Alexander, bivša glavna portparolka i Bidenova pres sekretarica u vrijeme dok je bio potpredsjednik SAD-a trebala obavljati funkciju direktorice komunikacija izabrane prve dame Jill Biden.

Karine Jean Pierre, viša savjetnica u kampanji, obavljat će funkciju zamjenice sekretara za medije Bijele kuće, dok je Ashley Etienne, bivša viša savjetnica predsjedavajuće Predstavničkom domu Kongresa Nancy Pelosi, predložena za njenu zamjenicu.

(StarMo)