Naslovnica Politika Biden preuzeo vodstvo i u ovoj saveznoj državi

Biden preuzeo vodstvo i u ovoj saveznoj državi

201
foto: Wikipedia - ilustracija

Washington — Kako javlja Decision Desk, a prenosi televizija N1, predsjednički kandidat Demokrata Joe Biden, je preuzeo vodstvo u Georgiji.

Glasovi sa predsjedničkih izbora u SAD-a se još prebrojavaju u nekoliko ključnih država, u kojima se ažurirani podaci očekuju tokom dana.

Joe Biden trenutno je u vodstvu sa 253 elektorska glasa, dok Trump ima 213. Pored Arizone, Georgije, Nevade i Pennsylvanije, rezultati na Aljasci i u Sjevernoj Karolini se još ne mogu projiciriati, piše CNN.

Sve oči uprte su u Pennsylvaniju, države koja bi mogla odvesti Bidena preko granice od 270 glasova, potrebnih da bi pobijedio. U ovoj državi, Biden zaostaje nešto više od 18.000 glasova za Trumpom. Ostalo je da se prebroje još deseci hiljada glasova, najvećim dijelom iz područja u kojima dominiraju demokrati.

U Georgiji, još jednoj državi koju Trump ne može priuštiti da izgubi, Biden je preuzeo vodstvo nakon 99 posto prebrojanih glasova.

Trump ne može doći do 270 elektorskih glasova bez Georgije i Pennsylvanije, tako da njegov reizbor ovisi o razvoju situacije u te dvije države.

(StarMo)