Naslovnica Politika Biden objavio koliko je platio poreza

Biden objavio koliko je platio poreza

523
Joe Biden

Washington — Joe Biden je u utorak objavio svoje porezne prijave za 2019., uoči predsjedničke debate s Donaldom Trumpom, koji se našao na meti medija zbog objave informacija o njegovim krajnje malim uplatama poreza i izbjegavanja da objavi svoje porezne prijave, prenosi Hina.

Dokumenti koje je demokratski kandidat za Bijelu kuću objavio na svojoj internet stranici pokazuju da su Biden i njegova supruga platili lani 299.346 dolara saveznog poreza.

U nedjelju je New York Times otkrio da je Donald Trump, koji od izbora za predsjednika ne želi objaviti svoje porezne prijave, 2016. platio tek 750 dolara poreza saveznoj državi.

Porezne prijave za prošlu godinu objavila je i kalifornijska senatorica Kamala Harris, Bidenova kandidatkinja za potpredsjednicu Sjedinjenih Američkih Država.

“Ovo je historijska razina transparentnosti koja bi Amerikancima trebala vratiti vjeru da će njihovi čelnici brinuti za njih, a ne samo za sebe”, rekla je zamjenica šefa Bidenove kampanje Kate Bedingfield u razgovoru s novinarima.

“Gospodine predsjedniče, objavite svoje porezne prijave ili zašutite”, dodala je.

(StarMo)