Naslovnica Život Biden: Covid 19 više ne kontroliše naše živote

Biden: Covid 19 više ne kontroliše naše živote

235

Washington — Američki predsjednik Joe Biden primio je drugu dopunsku vakcinu protiv COVID-19 te poručio tokom prenosa uživo u Bijeloj kući da je Amerika u novom trenutku kada je u pitanju Covid-19 pandemija.

“Sada smo u novom trenutku u ovoj pandemiji. To ne znači da je COVID-19 gotov. To znači da COVID-19 više ne kontroliše naše živote”, rekao je Biden, prenosi UPI, na kojeg se pozivaju federalna.ba i Fena.

Biden je rekao da Amerika sada ima alate za zaštitu ljudi.

“Kada sam preuzeo dužnost prije otprilike 14 mjeseci pandemija je bila na vrhuncu, ekonomija se ljuljala i deficit je rastao. Većina škola je bila zatvorena. Nismo imali dovoljno vakcina, nezaposlenost je bila velika. I onda smo krenuli na posao”, kazao je on.

Ovom prilikom je rekao da je njegova administracija koncentrisala napore protiv COVID-19. Otkako je preuzeo dužnost, rekao je, otvoreno je 6,7 miliona radnih mjesta.

Nakon što je dobio drugu dopunsku vakcinu dok su novinari postavljali pitanja o Ukrajini, Biden je pozvao sve koji ispunjavaju uslove da dobiju i drugu dopunsku vakcinu, te se našalio kako ništa ne boli, prenose federalna.ba i Fena.

(StarMo)