Naslovnica Život Biden će u New York nakon razornog uragana

Biden će u New York nakon razornog uragana

87
Joe Biden

New York — Predsjednik SAD Joe Biden u utorak će posjetiti New York i New Jersey kako bi vidio štetu koju je uzrokovao uragan Ida, koji je na istoku SAD-a usmrtio barem 57 osoba, dok su četiri nestale.

Biden će posjetiti četvrt Queens u New Yorku i Manville u New Jerseyju, javila je u ponedjeljak Bijela kuća. Odobrio je Deklaracije o katastrofi za Louisianu, koju je Ida pogodila 29. 08., s vjetrovima koji su se kretali 240 kilometara na sat te za New York i New Jersey.

Bidenove Deklaracije o katastrofi kvalificira države za saveznu pomoć. Demokratski predsjednik, koji se suočava s nekoliko kriza, uključujući i haotično povlačenje iz Afganistana i porast smrti od covida-19, posjetio je Louisianu u petak, gdje je potvrđeno 13 mrtvih.

New York je potvrdio 17 smrti od Ide, s tim da su četiri osobe izgubile život u okrugu Westchester, a svi ostali u New Yorku. U New Jerseyju, bilo je barem 27 potvrđenih smrtnih slučajeva od oluje, dok su četiri osobe nestale, rekao je glasnogovornik guvernera.

 

(StarMo)