Naslovnica Život Biće opet Raštikijada u Grudama…

Biće opet Raštikijada u Grudama…

257

Grude — Deveto izdanje tradicionalne gastronomske manifestacije “Raštikijada 2021” održat će se u nedjelju, 31. 10., na lokaciji Agroturizam Marića Gaj u Ružićima kod Gruda.

Natjecanje u pripremi jela od raštike već je postala tradicionalna manifestacija za ovo doba godine, te je iz godine u godinu posjećuje sve više ljudi.

Osnova je natjecanje u kuhanju raštike, kao i njena promocija, a natjecanje će se odviti u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim), a druga kategorija su inovativna jela, priopćili su organizatori.

“Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenog jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva. U kategoriji inovativna jela ocjenjuje se najbolje glavno jelo od raštike, najbolje predjelo, najbolji napitak, najbolji desert i najbolje internacionalno jelo od raštike. Ovu kategoriju posebno ocjenjuje žiri sastavljen od entuzijasta i ljubitelja raštike. Nagradit će se i najšarmantnija ekipa. Pored toga nagrađujemo i ekipu s najboljim štandom, navedenu nagradu zaslužit će ekipa koja se bude istaknula uređenjem, prezentacijom i gastro ponudom na svom štandu”, istaknuli su organizatori.

 


(StarMo)