Naslovnica Mostar Bezkontaktni toplomjeri za vrtiće u HNK

Bezkontaktni toplomjeri za vrtiće u HNK

505

Mostar — Ministar obrazovanja HNK Rašid Hadžović ministar finansija Adnan Faladžić, koji je i komandant Štaba Civilne zaštite HNK, uručili su danas svim predškolskim ustanovama s područja HNK digitalne beskontaktne toplomjere.

Tomplomjere je donirala međunarodna organizacija ‘UNDP’.

– Čast i zadovoljstvo nam je što danas imamo mogućnost da uručimo toplomjere našim predškolskim ustanovama, s obzirom da je Zavod za javno zdtravstvo FBiH, a i HNK dao zadatak da se mjeri temperatura prije ulaska u predškolsku instituciju. Ova će im donacija značajno olakšati rad, rekao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Rašid Hadžović.

Direktorica JU Dječiji vrtići “Ciciban” Mostar Đenana Šegetalo, kazala je da je “ova donacija od velikog značaja jer će značiti olakšanje i za roditelje, koji su do sad imali zadatak da djeci izmjere temperaturu kući”.

– Sada ćemo, zahvaljujući ovoj donaciji, to raditi mi u vrtićima, rekla je Šegetalo, dodajući da vrtići mjesec ipo nije radio što se odrazilo na finansijsku dobit, pa je, kako je istakla, svaka donacija dobrodošla.

Komandant Štaba CZ HNK Adnan Faladžić istakao je kako se očekuje odluka nadležnih o ublažavanju mjera u predškolskim ustanovama, kojima bi se trebao, umjesto 10 kako je do sada bilo propisano,omogućiti boravak od 18-20 mališana u jednoj grupi.

(StarMo)