Naslovnica Mostar Bez panike, to je samo provjera ispravnosti

Bez panike, to je samo provjera ispravnosti

539

Mostar — Počevši od 1. marta ove godine, svakog prvog u mjesecu u 12:00 sati emitiranjem signala “prestanak opasnosti”, jednoličnim tonom u trajanju od 60 sekundi, vršit će se provjera ispravnosti sistema za javno uzbunjivanje na području Grada Mostara.

Za potrebe sistema za javno uzbunjivanje i obavještavanje stanovništva na području Grada Mostara nabavljeno je te instalirano 20 elektronskih sirena marke COMTEL jačine 121, 115 i 106 dB na lokalitetima utvrđenim Glavnim projektom za uspostavljanje jedinstvenog i automatiziranog sistema obavještavanja i uzbunjivanja stanovništva na području Grada Mostara, saopćili su iz Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara.

Grad Mostar je naime početkom ove godine pokrenuo proces nabavki dodatnih 6 kompleta sirena, tako da će sistem javnog uzbunjivanja u 2021. godini raspolagati s 26 elektronskih sirena te time pokrivati i šire područje Grada, prenijeli su mostarski portali, pozivajući se na Fenu.

(StarMo)