Naslovnica Život Bestseler Mostarca i na engleskom i njemačkom jeziku

Bestseler Mostarca i na engleskom i njemačkom jeziku

359

Mostar — Nakon što je u kratkom vremenu roman ”Ključ besmrtnosti” postao najprodavanija knjiga u Bosni i Hercegovini i izašao u regionalnom izdanju velike beogradske izdavačke kuće „Laguna“, put regionalnog bestselera se nastavlja u svijetu.

Proteklih dana roman Harija Slipičevića objavljen je u dva izdanja na engleskom i njemačkom jeziku, koja su dostupna na velikoj svjetskoj platformi za prodaju knjiga Amazonu.

“Reakcije prvih čitalaca već stižu, pogotovo sa njemačkog govornog područja jer je ta verzija izašla malo prije engleske. Komentari su pozitivni i to me jako raduje. Drago mi je da roman ima priliku nastaviti svoj put na novim tržištima”, poručio je Hari Slipičević, a prenio je njegov PR tim.

Specifične okolnosti pandemije koje su se negativno odrazile na sva područja života, pa i kulturu, bile su dio odluke da se izdanja na engleskom i njemačkom jeziku nađu na Amazonu. U odsustvu sajmova knjiga i veće posjete knjižarama, roman je lako dostupan online narudžbom.

”Ključ besmrtnosti” je prvi roman mostarskog pisca sa holandskom adresom, Harija Slipičevića. Napeta priča romana ”Ključ besmrtnosti” koja vodi čitaoce kroz savremenu potragu za Knjigom Mrtvih, drevnim zapisom koji je pod zaštitom moćnog klana Ptolomejevića. Kroz splet istorijskih misterija, legendi, akcije i intrige, za Knjigom tragaju tajna društva, policijske agencije i vlade modernih država. U priču se na svoj 33. rođendan uključuje Mac Lewit, naučnik i boem, dvojnik egipatskog boga Ozirisa, prvog čuvara Knjige Mrtvih.

(StarMo)