Naslovnica Mostar Bešlić sve negirao: Govore i pišu neupućeni…

Bešlić sve negirao: Govore i pišu neupućeni…

314
Ljubo Bešlić

Mostar — Gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić, izjavio je u razgovoru za BH izdanje Večernjeg lista da su “od ušteda na kolektorima obnovljena vodovodna mreža, ceste i šetnice” u gradu. Kompletan sadržaj razgovora objavljen je na zvaničnoj internet stranici Grada Mostara.

Na javne kritike da je na projekat kolektora netransparetno potrošeno 130 miliona KM, Bešlić kaže kako su te priče “nepotpune netočne i obmanjujuće”.

Ljudi koji o tome govore i pišu neupućeni su u proces prikupljanja i prerade otpadnih voda Grada Mostara. Dosadašnji utrošak novca za pročistač je oko 23 milijuna maraka, a za kolektore još 23 milijuna – kazao je Bešlić.

Na optužbe da prečistač ne radi, te da Grad Mostar izbjegava službeno preuzeti ovo postrrojenje, Bešlić kaže kako “pročistač otpadnih voda radi, i da je već dulje vrijeme u probnom radu te ispušta čistu vodu u rijeku Neretvu”.

– S obzirom na to da Grad Mostar nije potpisnik ugovora i nije sudjelovao u odabiru izvođača radova, ne može preuzeti pročistač, na kojem su uočeni manji nedostaci. Nedostatke na pročistaču uočio je nadzor i Povjerenstvo za tehnički prijam prilikom pregleda. Upravo nadzor i povjerenstvo koje je formiralo Federalno ministarstvo prostornog uređenja svojim certifikatom moraju jamčiti da je pročistač tehnički ispravan uređaj. Dok ne dobijemo jamstva, Grad Mostar ne može službeno preuzeti pročistač – kazao je Bešlić za Večernjak.

Bešlić je negirao i medijske navode o nezadovoljstvu Ambasade Kraljevine Švedske projektom prečistača u Mostaru.

– Nama te navodne reakcije nikad nisu službeno upućene. Koliko mi je poznato, nikad nije postavljeno pitanje utroška novca, jer je projekt rađen pod nadzorom Svjetske banke i resornih federalnih ministarstava. Švedski veleposlanik pitao je zašto postrojenje nije službeno pušteno u rad, a što sam objasnio” – kazao je Bešlić.

(StarMo)