Naslovnica Mostar Bešlić o Uborku: Postoji strani pritisak, ali i privatni kapital

Bešlić o Uborku: Postoji strani pritisak, ali i privatni kapital

586
Ljubo Bešlić

Mostar — “Iza ovoga postoji strani pritisak da se održe izbori i još uz to i privatni kapital koji želi zagospodariti gradskim resursima” – kazao je gradonačelnik Mostara Ljubo bešlić za portal dnevnik.ba, a u povodi stanja na Deponiji Uborak.

“Stekao se kroz medije dojam da je to problem grada Mostara ili bolje rečeno samo mene, jer iz inicijative „Jer nas se tiče“ traže moj potpis da će se deponija zatvoriti. Za otvaranje ili zatvaranje objekta, u ovom slučaju deponije, potrebne su odluke Gradskog vijeća. I to su razlozi zbog čega ne mogu staviti svoj potpis na taj ultimatum. Sve drugo sam prihvatio od inicijative „Jer nas se tiče“. Da ćemo popraviti upravljanje deponijom, da ćemo istu osuvremeniti novom opremom itd. Javnosti želim razjasniti i sve vezano za prethodno planirano proširenje deponije. U Odluci Gradskog vijeća o prostornom planu određen je obuhvat Deponije Uborak-Buđevci. Na temelju te odluke Grad je i vršio eksproprijaciju zemljišta. Dok novo Gradsko vijeće ne donese drugu odluku ova odluka je važeća i ne može je gradonačelnik staviti van snage. Kada su se donosile odluke o eksproprijaciji, mještani gradskog područja Sjever su imali svoje vijećnike koji nisu imali nikakvih primjedbi i svi su glasovali za spomenute odluke” – kazao je Bešlić.

Gradonačelnik Mostara dodaje kako je sve ovo “svakako dio velikog političkog projekta, koji se može jasno iščitati iz svih medijskih istupa bilo prosvjednika, bilo onih koji iste posjećuju i podržavaju”.

“Iza ovoga, kao što sam već rekao, postoji strani pritisak da se održe izbori i još uz to i privatni kapital koji želi da zagospodari gradskim resursima” – kazao je Bešlić.

Govoreći o mogućnosti održavanja izbora u Mostaru Bešlić je rekao kako; “Sudeći po trenutačnoj političkoj klimi i približavanju stavova , izbori bi se trebali održati 4. listopada.2020.godine. U to vjerujem jer je i krajnje vrijeme da se lokalni izbori za Mostar održe”.

Cijeli intervju je na ovom LINKU…