Naslovnica Mostar Bešlić čestitao početak nove školske godine

Bešlić čestitao početak nove školske godine

226
Ljubo Bešlić

Mostar — Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je čestitku učenicama i učenicima, njihovim roditeljima, učiteljicama i učiteljima, nastavnicima i nastavnicama, te profesorima i profesoricama u povodu početka nove školske godine.

“Nova školska godina pred sve nas je stavila nove izazove. Započinje u drugačijim uslovima, opterećena epidemijom covid-19, što je stavilo nove izazove pred sve nas. Prvi dan škole i nastavni proces obilježila je potreba održavanja fizičke distance i pridržavanje i praćenje epidemioloških uputstava.

Grad Mostar i sve njegove službe pokušat će, u skladu sa novonastalim uslovima, učiniti sve što je u njegovoj odgovornosti kako bi sve učenice i učenici imali kvalitetne uslove za obrazovanje, jer znanja koja stičemo u školi nas obogaćuju, prijatelji koje stičemo su za cijeli život, a uspomene nas izgrađuju u bolje ljude”, poručio je Bešlić u svojoj poruci.

Gradonačelnik Mostara poželio je uspjeh u radu učenicima i nastavnicima, a vozače je pozvao da posebno obrate pažnju na njihovu sigurnost, kao i sigurnost svih učenika i pješaka, generalno.

(StarMo)