Naslovnica Region Bernardić: SDP za građane – HDZ za interesne skupine

Bernardić: SDP za građane – HDZ za interesne skupine

360
Davor Bernardić - SDP

Zagreb — Predsjednik hrvatskog SDP-a Davor Bernardić ustvrdio je u intevjuu za agenciju ‘Hina’ kako je SDP-ov prioritet “bolji život svih građana”, dok je HDZ-ov model vladanja “ulaganje u interesne skupine”.

Bernardić već neko vrijeme u sklopu priprema za parlamentarne izbore u RH intenzivno obilazi teren i članstvu i biračima predstavlja program pod nazivom „Ispiši budućnost“ kojim namjerava zadobiti njihovu naklonost i glas na izborima.

“Za vrijeme ove vlade zbog sveprisutne korupcije gubimo milijarde koje se slijevaju u privatne džepove. Kada se obračunamo s korupcijom taj novac ćemo usmjeriti u gospodarski rast. Iskoristit ćemo EU fondove, jer smo po iskorištenosti zadnji u Europi, a riječ je o milijardama koje ne koristimo. Oslobodit ćemo sredstva HBOR-a za financiranje malog i srednjeg poduzetništva. Banke trebaju početi više financirati poduzetništvo, a ne samo državu i građane. Oslobodit ćemo i investicijski potencijal javnih poduzeća, energetskog sektora i poljoprivrede. Kroz naše mjere ćemo osigurati još 1,5 do 2 posto rasta BDP-a, što znači milijarde više u proračunu” – kazao je Bernardić.

Dodao je kako je jetrnaest ministara iz Plenkovićeve Vlade “otišlo zbog sumnje na korupciju i zato što ne mogu dokazati porijeklo imovine”.

“To je priča o Plenkovićevim prvim suradnicima. Sad je njemu blizak Branko Bačić u imovinsku karticu preko vikenda upisao 26 nekretnina. Moje pitanje je kako to da je preko vikenda stekao 26 nekretnina? – zapitao se lider SDP-a RH.

(StarMo)