Naslovnica Region Beograd: Za svirepo ubistvo supruge 40 godina zatvora

Beograd: Za svirepo ubistvo supruge 40 godina zatvora

159
Zoran Marjanović

Beograd — Viši sud u Beogradu danas je prvostepenom presudom osudio Zorana Marjanovića na 40 godina zatvora za teško ubistvo supruge, pjevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u beogradskom naselju Borča.

On će, kako prenose beogradski mediji, odmah ići u zatvor.

Ranije u završnoj riječi tužilaštvo je tražilo da Marjanović bude osuđen na maksimalnu kaznu za krivično djelo teško ubistvo od 40 godina, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti u ovom slučaju, koji je uznemirio javnost.

Tužilaštvo je ocijenilo da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišljajem ubio i to na svirep i podmukao način.

Prema otužnici, 2. aprila 2016. godine, u periodu od 16.56 do 17.04, Zoran je ostavio kćerkicu samu na nasipu, otrčao u susret Jeleni koja je džogirala, zadao joj osam smrtonosnih udaraca nepoznatim predmetom, a potom njeno tijelo bacio u obližnji kanal i vratio se po kćerku.

Potraga za osumnjičenim trajala je do 16. septembra 2017. godine, kada je ispred kuće u Borči priveden Jelenin suprug Zoran. Njemu se sudilo kao jedinom osumnjičenom.

(StarMo)