Naslovnica Region Beograd: Uhapšen veliki diler kokaina iz Crne Gore

Beograd: Uhapšen veliki diler kokaina iz Crne Gore

136
foto arhiva

Beograd — U Beogradu je uhapšen D. V. (39) iz Podgorice, međunarodno tražena osoba, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a Crne Gore.

„Saradnjom policijskih službenika Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore i Odjeljenja za operativnu podršku i ciljane potrage Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije juče je u Beogradu locirano i lišeno slobode međunarodno traženo lice D.V. (39) iz Podgorice“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje „prilikom hapšenja policija je kod D. V. pronašla falsifikovana lična dokumenta na drugi identitet“.

“D. V. se potražuje po poternici NCB INTERPOL-a Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dijela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u saopštenju.

Kako iz UP kažu D.V. je jedan od organizatora kriminalne organizacije formirane tokom 2018. godine u Crnoj Gori, koja je djelovala na teritorijama Hrvatske, Rusije, Austrije, Karipskih ostrva, Francuske i Portugala sa ciljem krijumčarenja velikih količina opojne droge kokain iz Južne Amerike u Evropu, prenose Vijesti.


(StarMo)