Naslovnica Region Beograd: Ubistvo u vrijeme policijskog sata

Beograd: Ubistvo u vrijeme policijskog sata

554

Beograd — Fadilu H. (19) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je na Miljakovcu udario u glavu muškarca D. J. (41), nakon čega je on pao u rijeku i preminuo.

Kako piše Blic, sve ovo dešavalo se za vrijeme policijskog sata u noći između subote i nedjelje oko 22 sata. Osumnjičeni, njegova žrtva i još, kako se sumnja, tri osobe, sakrili su se iza jedne prodavnice u Vareškoj ulici gdje su pili.

U jednom trenutku izbila je tuča između petorice muškaraca, a ubijeni D. J. udario je jednog od njih. Kada je vidio šta je uradio krenuo je po pomoć, međutim, pomahnitali i pijani muškarci krenuli su za njim – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Nesretnog muškarca prestigli su na mostu u Vareškoj ulici, nedaleko od mjesta gdje je izbila tuča.

D. J. se popeo na most i zaprijetio da će skočiti. Nasilnici su se povukli, međutim, Fadilu H. mu je prišao, udario ga u glavu, od čega je D. J. izgubio ravnotežu i pao u rijeku – kaže izvor.
Navodno, petorica muškaraca žive u obližnjim barakama u okviru romskog naselja, a navodno, za tuču su koristili noževe.

Policija je na mjestu incidenta ispitala svjedoke kako bi utvrdila okolnosti ovog događaja. Na mjestu nesreće bila je i ekipa Hitne pomoći ali i pripadnici Vatrogasne brigade koji su pomogli policajcima da lakše dođu do stradalog koji je bio ispod mosta.

(StarMo)