Naslovnica Region Beograd: Sukob policije i huligana

Beograd: Sukob policije i huligana

111
foto: RSE

Beograd — Jake snage policije u Beogradu su sprovele akciju suzbijanja demonstranata koji su ih napali tokom protesta održanog u petak uveče ispred zgrade Skupštine Srbije.

Sukob policije i huligana u centru Beograda trajao je oko 45 minuta nakon čega je policija uspjela da ponovo uspostavi red u centru grada, javio je Radio Slobodna Evropa.

Nakon toga, policija je hapsila pojedince koji su učestvovali u neredima.

Protestu koji je počeo nešto nakon 19 sati, prisustvovalo je više hiljada građana i prva dva sata okupljanje je proticalo mirno, ali je nekoliko stotina huligana potom ušlo u sukobe sa policijom.

Građani koji nisu učestvovali u sukobima tada su se povukli nekoliko desetina metara od Skupštine i iz daljine posmatrali šta se dešava kod ulaza u zgradu Parlamenta.

To je bilo četvrto veče zaredom da su u Beogradu održani protesti koji su počeli nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u utorak 7. jula, najavio mogućnost ponovnog uvođenja policijskog sata u Beogradu.

Sukobi policije i huligana izbili su i u utorak i srijedu, a samo u četvrtak 9. jula protest je protekao mirno i bez incidenata.

(StarMo)