Naslovnica Region Beograd: Otvoren Sajam knjige

Beograd: Otvoren Sajam knjige

713
foto arhiva

Beograd – Međunarodni beogradski sajam knjiga, 64. po redu, pod sloganom “Pismo = Glava”, otvoren je sinoć na Beogradskom sajmu, gdje će se posjetiocima do 27. oktobra predstaviti oko 500 izlagača, od kojih je 60 iz inostranstva.

Sajam je otvorio književnik Milovan Vitezović, a u ime Egipta, zemlje počasnog gosta sajma, prisutne je pozdravio direktor Međunarodnog sajma knjiga u Кairu Haitam Al Haj Ali.

Na sajmu knjiga, osim izdavača iz Srbije, učestvuju i izdavači iz Bosne i Hercegovine, Rusije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Italije, Turske, Кine, Rumunije, Irana, Belorusije, Švajcarske, Maroka, Alžira, Tunisa, Njemačke i Albanije.

Gosti ovogodišnjeg sajma bit će Dejvid Van iz SAD-a, Nermin Jildirim iz Turske, Sergej Šargunov iz Rusije i Laura Sintija Černjauskajte iz Litvanije.

U okviru Sajma knjiga tradicionalno će biti dodijeljene nagrade i ocjenjena godišnja izdavačka produkcija u kategorijama: izdavač godine, izdavački poduhvat godine, dječija knjiga godine.

Bit će dodijeljena i nagrada za izdavača iz dijaspore na srpskom jeziku, ali i specijalno priznanje za doprinos u oblasti nauke, specijalno priznanje za izdavača, knjigu ili strip, nagrada “Bogdan Кršić” za najljepšu knjigu, nagrada za najljepšu dječju knjigu, kao i specijalno priznanje za mladog dizajnera.

(StarMo)