Naslovnica Region Beograd: Nema više mjesta za Covid pacijente!

Beograd: Nema više mjesta za Covid pacijente!

298

Beograd — Ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar, upozorio je da jutros u Beogradu “nije bilo nijednog slobodnog mjesta u bolnici za oboljele od korone” i istakao da je “krajnje vrijeme da budu jedinstveni i da se u određenom narednom periodu odreknu nepotrebnih kontakata”.

– Niko nije ostao nezbrinut, ali jedan dio pacijenata je u bolnicama po Srbiji, kazao je Lončar i dodao da su otvoreni novi kapaciteti, kao i da se kapaciteti u banjama pretvaraju u kovid bolnice.

Lončar ističe da rijetko koji sistem funkcioniše tako da može da sve građane zbrine u istom trenutku jer se radi dnevno o hiljadama ljudi, a da se uz kovid pacijente, moraju zbrinuti i pacijenti koji nisu pozitivni, ali boluju od drugih bolesti koje nisu prestale da postoje, prenio je Tanjug.

Istakao je da je suština u tome da građani moraju za jedan vremenski period da se odreknu nekih stvari na koje su navikli i naglasio da su najveći problem kada je u pitanju zaražavanje proslave, žurke i manifestacije sa mnogo ljudi, “gdje se ne nosi maska, a muzika je glasna, pa jedni drugima šapuću na uho”.

 

(StarMo)