Naslovnica Region Beograd: Napeto pred Skupštinom, vlast i opoziciju razdvaja policija

Beograd: Napeto pred Skupštinom, vlast i opoziciju razdvaja policija

221
foto: RSE

Beograd — Pristalice vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) okupile su se, u ponedjeljak poslije podne, pred zgradom Skupštine Srbije, gdje je i grupa koja podržava Boška Obradovića, lidera Pokreta Dveri i narodnog poslanika, koji na tom mjestu, od nedjelje, štrajkuje glađu.

Kako se vidi na licu mjesta, između pristalica dvije politički suprotstavljene grupe su žandarmerija i policija, koje ih razdvajaju i obezbjeđuju, a saobraćaj je obustavljen.

Pristalice SNS-a na skupu skandiraju “Boško fašisto”, “Gdje ti je testera”, “Vučiću Srbine”, “Đilase lopove” i “Ovo je Srbija”, ali i parole podrške šefu poslaničke grupe SNS u Parlamentu Srbije Aleksandru Martinoviću “Martine, Srbine”.

Pored njih, odvojeni kordonom žandarmerije i metalnom ogradom, stoje pristalice Boška Obradovića, koje lupaju u šerpe i pušu u pištaljke i nose transparent “Ne damo državu”.

Kako javljaju reporteri Radija Slobodna Evropa (RSE), pred glavnim ulazom u zgradu Skupštine Srbije, na stepenicama, stoje narodni poslanici vlasti i opozicije.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)