Naslovnica Region Beograd: “Guranje” kod Skupštine…

Beograd: “Guranje” kod Skupštine…

410

Beograd — Ispred Skupštine Srbije u Beogradu došlo je do “guranja” između demonstranata i obezbjeđenja, u toku 53. protesta „Jedan od pet miliona” u Beogradu, ali je šetnja ubrzo nastavljena, ka Trgu republike gdje je ovonedeljno okupljanje i završeno.

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je “nasilni pokušaj upada u Dom Narodne skupštine”.

“Pristalice Saveza za Srbiju, na čelu sa Boškom Obradovićem, koje su upadale u zgradu RTS, Skupštinu grada Beograda, obračunavale se sa novinarima, sada su pribjegle novom vandalskom činu i jasno pokazale da je njihova jedina namjera da izazovu nerede u želji da mimo volje građana dođu na vlast”, rekla je ona.

Okupljeni demonstranti ispred Skupštine Srbije su skandirali “Ustanak” i “Gotov je”, a među njima je u prvom redu bio lider Dveri Boško Obradović.

Prostor kod ulaznih vrata Skupštine potpuno je bio ispunjen učesnicima protesta koji su dovikivali ljudima na vratima da li “čuvaju” (predsednicu Skupštine Srbije) Maju Gojković.

Do okupljanja učesnika protesta pred vratima Skupštine došlo je nakon poziva organizatora da se na njih “pokuca”, uz poruku: “Oslobodili smo Rektorat, oslobodićemo i Skupštinu”.

Prethodno su demonstranti oblijepili ulaz u zgradu Radio-televizije Srbije naslovnim stranama dnevnih listova “koji bi trebalo da izvještavaju istinito ali to ne čine” i stavili natpis “Odbor Srpske napredne stranke – RTS”.

(StarMo)