Naslovnica Region Beograd dobio novu Covid bolnicu

Beograd dobio novu Covid bolnicu

229

Beograd — U beogradskom prigradskom naselju Batajnica danas je otvorena novoizgrađena covid-bolnica s 930 kreveta na devet odjela te s 250 mjesta na intenzivnoj njezi.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocijenila je da nova bolnica počinje raditi “u najtežem trenutku”, kada se danima registrira veliki broj novozaraženih, a na covid-odjele dnevno pristiže skoro 800 pacijenata.

“Savremenu bolnicu dobivamo u teškom vremenu, kada je pritisak na naš zdravstveni sustav kontinuiran već devet mjeseci”, istaknula je Brnabić.

Srpski ministar zdravstva Zlatibor Lončar najavio je da će u novoj covid-bolnici raditi najmanje 1500 liječnika, medicinskih sestara i tehničara, ali da je “za puni kapacitet neophodno da ih bude 1600”.

Lončar je naglasio kako se pokazalo da je “nova bolnica od neprocjenjivog značaja ne samo za Srbiju nego i za cijelu regiju” jer će 250 mjesta na intenzivnoj njezi rasteretiti druge zdravstvene ustanove.

Prvi pacijenti će u novu kovid bolnicu u beogradskom naselju Batajnica ući danas popodne, a biće primani pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Kako je ranije najavljeno, u ovu bolnicu prvi će biti prebačeni bolesnici iz Infektivne klinike, bolnice Zemun i Bežanijske kose, a cilj je rasterećenje kovid bolnica u Beogradu da bi se što prije vratile u uobičajen ritam i liječile bolesnike koji nisu zaraženi virusom korona.

(StarMo)