Naslovnica Region Beograd: Bezbjednjaci “učestvovali” u ubistvu novinara – Ubica i dalje “NN”

Beograd: Bezbjednjaci “učestvovali” u ubistvu novinara – Ubica i dalje “NN”

120
Slavko Ćuruvija

Beograd — Posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu proglasilo je četvoricu nekadašnjih pripadnika Državne bezbjednosti Srbije krivim “za učešće u ubistvu” novinara i vlasnika “Dnevnog Telegrafa” Slavka Ćuruvije.

Ubistvo se dogodilo 11. aprila 1999. godine, a Specijalni sud u Beogradu je ponovo proglasio NN lice “za neposrednog izvršioca ubistva novinara Ćuruvije”.

Predsjednica sudskog vijeća Snežana Jovanović je saopćila da su članovi tročlanog sudskog vijeća većinom glasova donijeli odluku da se optuženi za ubistvo proglase krivim.

Tadašnji šef DB-a Radomir Marković i šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić su proglašeni krivim, zbog podstrekavanja na ubistvo, dok su nekadašnji operativac beogradskog centra Ratko Tomić i pripadnik rezervnog sastava DB-a Miroslav Kurak proglašeni krivim kao saizvršioci ubistva, piše Telegraf.

Inače, Kurak je u bjekstvu, pa mu je presuda izrečena u odsustvu. Ovo je druga prvostepena presuda, a prema prvoj, koja je ukinuta, spomenute osobe bile su osuđene na ukupno 100 godina zatvora.

(StarMo)