Naslovnica Sport Begoviću “znači mnogo” što će igrati sa Zlatanom

Begoviću “znači mnogo” što će igrati sa Zlatanom

345

Milano — Dan nakon što je iz Bournemoutha prešao na posudbu u Milan, Asmir Begović dao je i svoj prvi intervju za ovaj klub.

Na pitanje ko je Asmir Begović, i šta očekuje od novog kluba , koje legend najviše poštuje, naš golman je odgovorio:

“Asmir Begović je jedan normalan, jednostavan, vrijedan čovjek i sportista. Odan i privržen svojoj porodici, ali i timu u kojem igra. I naravno, voli pobjeđivati,Za mene je Milan veliki izazov, to je jedan od najvećih klubova na svijetu, ima fantastičnu historiju, sjajne navijače. Veliki pritisak je trenutno i na nama, ali klub ima velike ambicije i ja želim biti dio te priče.

Svjestan sam da me čeka veliki pritisak, ali spreman sam na to. Milan je veliki klub i uvijek ima najveće ambicije.

Tokom karijere su me inspirisale legende na golu Milana poput Dide i Christiana Abbiatija, kao i ostali veliki igrači kao što su Paolo Maldini, Andrij Ševčenko, Andrea Pirlo i ostali.

Dugo sam bio u Engleskoj pa je pravi trenutak za novo iskustvo. Znam što znači u Italiji igrati za Milan. To je velika čast” – kazao je Begović.

Asmir će također igrati s novim igračem Milana, svjetskom zvijezdom Zlatanom Ibrahimovićem.

“To što ću igrati i trenirati sa Zlatanom znači mi mnogo. On je sjajan fudbaler, sjajna osoba i veliki lider. Može puno toga promijeniti i donijeti, nastojaću uspostaviti što bolju saradnju, naučiti nešto od njega i napredovati uz igrača poput njega” – rekao je Asmir.

(StarMo)