Naslovnica Politika Bećković: Kosovo je i dalje “najskuplje”

Bećković: Kosovo je i dalje “najskuplje”

374
Matija Bećković

Beograd — Srbijanski akademik Matija Bećković izjavio je da je “Kosovo kao najskuplja riječ u srpskom jeziku to mjesto zauzelo prije šest vijekova i da je to rečeno i riješeno jednom zauvijek”.

Na pitanje da li ima namjeru da i u budućnosti istrajava u stavu da je Kosovo najskuplja srpska riječ, Bećković je rekao da se veliki dio njegovog života 29. novembar čestitao Republici, a da se od nedavno čestita njemu.

“A to je dan Svetog apostola Mateja. A Svetog apostola Mateja prekrio je onaj vodopad u Јajcu. Ta država koja je u Јajcu stvorena, niz taj vodopad se i obrušila i nestala. Tako da smo se ujedinili sa vjerom da smo jedno, razjedinili sa uvjerenjem da nemamo ništa zajedničko i da nam niko nije dalje od onih sa kojima smo bili zbratimljeni” – rekao je Bećković za Sputnjik.

Na pitanje da li ga veseli što, osim maternjeg, govori i “crnogorsko-srpsko-bosansko-hrvatski jezik” ili smatra da je to davno savladao i imenovao knjigom “Kuku i lele”, odnosno da li je dobar taj prevod, Bećković je rekao da je “svaki naš čovjek u naše vrijeme postao poliglota”.

(StarMo)