Naslovnica Politika Bećirović o Čoviću i “trećem enitetu”: Opasna prijetnja stabilnosti…

Bećirović o Čoviću i “trećem enitetu”: Opasna prijetnja stabilnosti…

174
Denis Bećirović

Sarajevo — Dragan Čović i HDZ konačno moraju shvatiti da u državi Bosni i Hercegovini nikada neće biti formiran treći entitet. Nikada nećemo dozvoliti formiranje etnički čistih administrativnih jedinica, što bi bio opasan korak prema podjeli Bosne i Hercegovine. Nikada! – kazao je Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

– Umjesto što sanjaju nedosanjane snove njihovih uzora osuđenih za udruženi zločinački pothvat pred Međunarodnim Tribunalom u Hagu, Čović i HDZ bi se konačno trebali pozabaviti životnim problemima građana. Oni zbog katastrofalne vladavine i u dijelovima države u kojim HDZ ima apsolutnu vlast, bježe iz ove zemlje – izjavio je Bećirović i dodao:

– Pozivanje na institucionalnu i teritorijalnu reorganizaciju je opasna prijetnja stabilnosti države i njenom pravnom poretku. Ovakve izjave su direktno usmjerene protiv građana za čije interese se Čović i HDZ navodno zalažu. Dojma sam da svaki put kada Čović i HDZ zauste neku nesuvislu prijetnju, autobus građana Livna, Širokog Brijega ili Gruda napusti svoje rodno mjesto.

(StarMo)