Naslovnica IZBORI 2022. Bećirović ima poruku za Izetbegovića: Bakire, čekam te na državnoj televiziji!

Bećirović ima poruku za Izetbegovića: Bakire, čekam te na državnoj televiziji!

128

Sarajevo — Kandidat SDP-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović tvrdi da je pristao na novu TV debatu na Televiziji Sarajevo, ali da je, kako ističe Izetbegović “pobjegao”.

Bećirović se oglasio nakon što je Televizija Sarajevo (TVSA) otkazala planiranu debatu kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, jer je kandidat SDA Bakir Izetbegović obavijestio ovu televiziju kako se neće pojaviti na debati.

“S obzirom na to da su se u medijima pojavili lažni navodi kako nisam odgovorio na poziv Televizije Sarajevo, ovim putem želim istaći da sam ranije obavijestio pomenutu televiziju kako sam spreman pojaviti se u svim debatama – uključujući i debatu na TVSA. Bakirov privatni ‘savjetnik’ kojeg potura građanima već drugi izborni ciklus, a kojem je tu poziciju i javno dodijelio u prethodnoj debati, neće mu pomoći u izvrtanju činjenica. Neodgovornost, bahatost, bijeg i laž prepoznatljivi su odgovori Bakira Izetbegovića u situacijama u kojim se mora suočiti s istinom i činjenicama. Bakire, čekam te sutra na državnoj televiziji, zaključio je Bećirović”, navodi se u saopćenju.

(SatrMo)