Naslovnica Izdvojeno BBK Mostar: Podrška Sportskog saveza uoči Balkan Opena

BBK Mostar: Podrška Sportskog saveza uoči Balkan Opena

1717

Mostar — Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj i član Upravnog odbora Saveza, Adil Šuta posjetili su u petak poslijepodne Body building klub (BBK) “Mo klub” Mostar, u kojem je ujedno i sjedište bosanskohercegovačkih ogranaka međunarodnih body building i fitness federacija NABBA WFF i IBFF.

Posjeta visoko rangiranih zvaničnika Sportskog saveza Grada Mostara znak je podrške reprezentaciji BiH, svega nekoliko dana uoči nastupa bh. selekcije na Balkan Open prvenstvu u Srbiji.

“S obzirom na značaj body building kluba u Mostaru i njihove rezultate u prethodnim godinama, na aktivnosti koje oni provode u pogledu razvoja sporta, profesionalnih sportista i mladih, mi smo odlučili da posjetimo BBK Mostar, da ukažemo na značaj i da damo punu podršku radu i angažmanu ovog kluba u Mostaru”, izjavio je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Senad Kevelj.

“Na ovaj način Sportski savez pokazuje da vodi brigu o mnogim sportovima iz sportske porodice, olimpijskih i svih drugih, te nam je veoma drago i značajno da podržavamo i body building i fitness, kao naše trenutno najtrofejnije sportske klubove i organizacije u Gradu Mostaru. Očekujemo saradnju u narednom periodu. Ovo je pokazatelj i da Sportski savez nije skučen na dva-tri sporta, nego da ima širinu i razumijevanje prema svim sportskim kolektivima”, dodao je član Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Mostara, Adil Šuta.

Delegaciju Sportskog saveza Grada Mostara dočekali su predstavnici BBK Mostar, na čelu sa Elvedinom Ekom Škaljićem, trenerom, njegovom suprugom Elmom Škaljić, koji predvode i reprezentaciju BiH na skoro balkansko takmičenje u Srbiju, te Igorom Koluderom, reprezentativcem Bosne i Hercegovine. Elvedin Škaljić je ujedno i predsjednik bh. ogranka federacije NABBA WFF, dok je Elma Škaljić na čelu bh. ogranka IBFF federacije.

Predstavnici BBK Mostar i reprezentacije BiH su goste upoznali o dosadašnjem redu i rezultatima, saradnji sa SS GM, te planovima za budućnost, počevši od predstojećeg nastupa u Srbiji, te zatim učešća na svjetskom takmičenju u Sloveniji.

“Posjeta predstavnika Sportskog saveza Grada Mostara mnogo nam znači uoči odlaska na Balkansko prvenstvo. Oni su nam dali maksimalnu podršku, koliko je u njihovoj moći. I prije smo imali dobru saradnju sa SS GM, a ovim smo ozvaničili našu daljnju saradnju”, rekao je prvi čovjek BBK Mostar, Elvedin Škaljić.

On je podsjetio da reprezentaciju BiH 6. oktobra očekuje Balkan Open u Srbiji, na kojem će učestvovati najmanje 12 selekcija iz regije. “Očekujemo dobar plasman naših takmičara. Potom 19. oktobra idemo na Svjetsko takmičenje u Sloveniju. Mislim da bi i tu trebali očekivati dobre rezultate”, rekao je Škaljić.

Inače, pripreme bh. tima su u punom jeku i odvijaju se pod stručnim nadzorom klupskog profesionalnog fizioterapeutskog tehničara, Almedina Zolja.

(StarMo)