Naslovnica Politika Baralija: U Mostaru se više nema šta izdati

Baralija: U Mostaru se više nema šta izdati

674
Irma Baralija; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo/Mostar — Nakon što je predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio kako je SDA omogućila izbore u Mostaru te da je Irma Baralija svojim potezima izdala taj grad, reagovala je vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara, prenio je portal Klix.ba.

Baralija je rekla kako je Bakir Izetbegović zajedno sa Draganom Čovićem etnički instrumentalizirao izbore u Mostaru, te ih je usmjerio ka usvajanju Izbornog zakona po mjeri predsjednika HDZ-a. Također, ponovila je kako je upravo ona zaslužna za održavanje izbora u Mostaru.

“To znači da će se legitimitet hrvatstva određivati u izbornim jedinicima u kojima HDZ egzistencijalno i emotivno ucjenjujući ljude dobija većinu glasova. Da smo pristali da se upletemo u rotirajuće kolo isključivo sa vama, to bi bio novi detalj u Čovićevom narativu o vječitoj ugroženosti Hrvata i ojačalo bi mu pregovaračku poziciju za stolom s predstavnicima međunarodne zajednice te vodu tjeralo na njegov mlin kad je u pitanju Izborni zakon, ali i još dublja etničko-teritorijalna podjela zemlje. Krivo vam je što ste prozreni i što je pitanje dana kada će detalji vašeg sporazuma sa HDZ-om izaći na vidjelo”, napisala je Baralija na Facebooku.

Također, na opaske Izetbegovića kako je upravo ona izdala Mostar, Baralija je odgovorila kako se u tom gradu više nema šta izdati.

“Shvatam, u kontekstu predaje Doma naroda FBiH HDZ-u, a državnog SNSD-u, u kontekstu svih afera, od Asima do respiratora, kojima je vaša stranka srozala ugled ove zemlje na najniži nivo u njenoj historiji, otkrivanje navodnih izdajnika djeluje kao slamka spasa, ali svi znaju da se u Mostaru više nema šta izdati. Sve što se moglo izdati, izdali ste vi”, naglasila je.


(StarMo)