Naslovnica Politika Baralija: Glasanje se nije moglo prekidati

Baralija: Glasanje se nije moglo prekidati

418
Irma Baralija; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Vijećnica Gradskog vijeća Grada Mostara Irma Baralija kazala je kako joj je “žao što su kolege iz SDP-a i PMP-a napustile sjednicu” te da će budućnost BH bloka biti razmotrena na organima stranke.

“Ostala sam ovdje za razliku od mojih kolega iz SDP-a i PMP-a zato što je proces glasanja bio počeo i glasanje se nije moglo prekidati. Lojalna sam prije svega institucijama, procedurama, a onda saradnji s partnerima iz BH bloka. Smatrala sam da treba ostati i završiti posao. (…) Ja sam bila do kraja i za svoje odluke snosim posljedice, a oni će za svoje”, kazala je Baralija nakon sjednice, prenosi N1.

Kandidat za gradonačelnika Koalicije za BiH Zlatko Guzin kazao je kako se nada da će proces biti okončan u petak te da će početi s radom u punom kapacitetu.

“Danas je bilo određenog nekorektnog ponašanja određenih vijećnika. Neću se referirati na njihovo ponašanje i razloge. Na neki način su malo srušili dignitet ovog vijeća. Nakon izbora gradonačelnika ružite nas, ali uvjeren sam da ćemo opravdati vaše povjerenje”, rekao je Guzin.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Mario Kordić zahvalio se građanima na strpljenju.

“Ovaj grad već dugo vremena ima situaciju kakvu ima s Gradskim vijećem i konačno je došlo vrijeme da ćemo to izgleda riješiti u petak, imat ćemo gradonačelnika i konačno početi raditi ono zbog čega su nas birali”, poručio je Kordić.

Podsjetimo, Kordić je osvojio 14 glasova, Guzin 12, a Baralija dva glasa u prvom krugu izbora za gradonačelnika Mostara. Arman Zalihić koji se danas kandidovao, nije dobio niti jedan glas.

(StarMo)