Naslovnica Život Banja Luka zatvara vrtiće i igraonice, kafići rade do 18 sati

Banja Luka zatvara vrtiće i igraonice, kafići rade do 18 sati

714
gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić

Banja Luka — Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić izdao je preporuku da se vrtići i druge predškolske ustanove u tom gradu zatvore od ponedjeljka, a naređeno je ugostiteljskim objektima da skrate radno vrijeme do 18 sati.

“Nalaže se Centru za predškolsko obrazovanje da sutra do kraja dana izvrši pregled stanja i utvrdi da li i koliko broj mališana ne bi mogao do ponedjeljka biti riješen kod kuća, odnosno ako od ponedjeljka potpuno ukinemo rad u predškolskim ustanovama da li postoji određeni broj porodica koje će se naći u problemu jer ova mjera vuče čitav niz posljedica. Vrtiće ćemo ili skroz zatvoriti ili će minimalan broj raditi”, rekao je Radojičić.

Krizni štab Grada Banja Luka donio je nove mjere među kojima se pekarama i sličnim objektima koji proizvode hljeb te beinzinske pumpe radit će do 22 sata. Javna kuhinja će davati hranu na šalterima. Tržni centri i stočna pijaca neće raditi vikendom.

Radojičić je rekao da se prekida i rad igraonica. Pozvao je građane da budu disciplinovani u izvršavanju mjera koje budu propisane jer to utječe na zdravstveno stanje svih građana.

“Procjena je da je ovo nešto što će trajati i realno je pretpostaviti da će biti još registrovani. Mjere prevencije su izuzetno važne jer mogu smanjiti loše posljedice. Kroz ovu krizu moramo proći složno, nema razloga za paniku. Budimo saosjećajni jedni prema drugima, budimo racionalni i pažljivi”, rekao je gradonačelnik Banje Luke.

(StarMo)