Naslovnica Život Banja Luka: U vrijeme policijskog sata ukrali 50 hiljada KM

Banja Luka: U vrijeme policijskog sata ukrali 50 hiljada KM

473
foto arhiva - ilustracija

Banja Luka — Banjalučka policija traga za nepoznatim lopovima koji su u četvrtak, za vrijeme policijskog sata, opljačkali Distributivni centar brze pošte “X Express” u naselju Lazarevo, u koji su provalili i iz sefa ukrali oko 50.000 KM.

Prema nezvaničnim informacijama, pljačka je izvedena oko tri sata poslije ponoći, a oko 5.20 je prijavljena policiji, koja je obavila uviđaj. U vrijeme pljačke u firmi nije bilo nikog od radnika jer je na snazi policijski sat.

Time su i sami provalnici mnogo riskirali, jer je njihovo kretanje teško moglo proći neopaženo, a u policiji sumnjaju da su i na to mislili te da su kretanje ograničili na minimum.

– Ne isključujemo mogućnost da su provalnici imali insajdera iz “X Expressa”, jer su očigledno znali koliko novca ima u sefu. Osim toga, znali su i neke druge detalje u vezi s obezbjeđenjem firme pa su onesposobili videonadzor i druge uređaje. Na slučaju se radi, ispituju određena lica i prikupljaju dokazi i nadamo se da ćemo uspjeti da identifikujemo počinioce – rekao je izvor blizak istrazi.

(StarMo)