Naslovnica BiH Banja Luka: Tri godine zatvora za 20 hiljada KM mita

Banja Luka: Tri godine zatvora za 20 hiljada KM mita

96

Banja Luka — Nenad Grujić, bivši inspektor Policijske uprave Banjaluka osuđen je danas u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora zbog uzimanja 20.000 maraka mita.

Grujić je krivično djelo izvršio sa saučesnicom i bivšom radnom koleginicom Jelenom Florijan koja je u međuvremenu priznala krivicu i platila kaznu od godinu dana. Grujiću je izrečena i novčana kazna od 3.000 maraka, koju mora platiti inače će se ova kazna zamijeniti zatvorom po tarifi 50 KM za jedan dan, piše Srpskainfo.

Presudom je Grujiću izrečena i mjera zabrane obavljanja policijskih poslova u trajanju od pet godina. U ovaj period neće se računati boravak u zatvor.

Prema navodima optužnice, policijski službenici Nenad Grujić i Jelena Florjan teretili su se da su u februaru prošle godine, od tadašnjeg direktora JU “Srednjoškolski dom” Banjaluka Branislava Vidića zahtijevali novčani iznos u visini od 30.000 KM, ali su na kraju uzeli 20.000 maraka mita.

Naime, od traženog iznosa kako se navodi, Grujić je 18. februara primio 20.000 maraka, a sve kako bi se protiv Vidića obustavila krivična istraga. Novac je kako su “objasnili” optuženi inspektori bio namijenjen za načelnike odjeljenje i tužioca, ali istraga nije uspjela utvrditi ove navode optuženih, piše Srpskainfo.

Ostatak novčanog iznosa u visini od 10.000 KM optuženima je trebao biti predat nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za direktora navedene ustanove.

 

(StarMo)