Naslovnica Politika Banja Luka: Stanivuković dijeli na ulici “Program reformi BiH”

Banja Luka: Stanivuković dijeli na ulici “Program reformi BiH”

403
Draško Stanivuković; foto: arhiva - ilustracija

Banja Luka — Poslanik PDP-a Draško Stanivuković danas u Banja Luci građanima toga grada dijeli dokument Program reformi Bosne i Hercegovine.

Stanivuković optužuje vlast u Republici Srpskoj i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da je dokument koji je otišao u Brisel – Program reformi BiH – “ustvari ANP” . javlja N1.

“Ko ne želi da shvati, neće da shvati. Smatram da nam je dosta da nam odlaze ljudi iz zemlje, a pogotovo na tuđa ratišta. Činjenica jeste da piše da ovaj dokument ne prejudicira članstvo u NATO, ali navest ću sad jedan primjer: ako ja pitam djevojku da li želiš da budeš sa mnom u vezi – to je ANP, to je program reformi – i to će oni sutra da pošalju, ali to ne prejudicira našu vezu, ona mora da da odgovor. Na ovaj naš upit koji su potpisali tri člana Predsjedništva BiH čeka se odgovor NATO-a. Ne prejudicira se članstvo nego se pita NATO. Imate i jednu ključnu rečenicu koja kaže: O daljim koracima a za čije usvajanje će biti potrebna dodatna saglasnost odluke Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH, pa Kovačeviću, gdje je skupština RS, izdajnici”, kazao je Draško Stanivuković u emisiji Novi dan od 23. decembra 2019.

“Program reformi i ANP – oni su isti, imaju pet poglavlja, nemojte da mažete oči. Kažu da neće da razgovaraju sa NATO-om, a oni šalju dokumente prema NATO štabu, prema Briselu. Ako ovo nije poziv u NATO, gospodo, pošaljite u Moskvu”, istakao je između ostalog Stanivuković za N1.

Tokom posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se raspravljalo o Programu reformi BiH donio je zastavice NATO-a te ih dijelio Dodiku i poslanicima SNSD-a, optužujući vladajuću stranku da je uvela RS u NATO.

Također, na pomenutoj sjednici je došlo i do incidenta, kada je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač udario Stanivukovića jer, kako je Lukač naveo, “Stanivuković nema pravo govoriti o NATO-u”.

(StarMo)