Naslovnica BiH Banja Luka: Priznao pokušaj ubistva novinara

Banja Luka: Priznao pokušaj ubistva novinara

185
Nedeljko Dukić

Banja Luka — Nedeljko Dukić (29) iz Kneževa, optužen da je pokušao da ubije novinara Vladimira Kovačevića (38), zaključio je sporazum o priznanju krivice s banjalučkim Okružnim javnim tužilaštvom.

Na današnjem suđenju Dukiću u Okružnom sudu u Banjoj Luci sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Blagoja Dragosavljević isključilo je javnost sa ročišta za razmatranje sporazuma.

Nije saopćeno pod kojim uvjetima je sporazum potpisan niti na koju kaznu je pristao optuženi. Odluku da li je sporazum prihvaćen ili ne Okružni sud će saopštiti danas – javlja avaz.ba.

Optužnica tereti Dukića da je, zajedno s bokserom Markom Čolićem Rodom (33) iz Banje Luke, pokušao da ubije Kovačevića 26. avgusta 2018. Čolić je zbog toga pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Njih dvojica su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjoj Luci i pretukli metalnim teleskopskim palicama. Kovačević je zadobio tešku povredu nagnječenja mozga, te više lakših povreda po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Dukić je nakon premlaćivanja novinara pobjegao, a predao se u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor.

(StarMo)