Naslovnica BiH Banja Luka: Policajci naplaćivali kazne vozačima “privatno”…

Banja Luka: Policajci naplaćivali kazne vozačima “privatno”…

77
foto arhiva - ilustracija

Banja Luka — Pripadnici Policijske uprave (PU) Banja Luka lišili su slobode dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – PU Banja Luka u okviru mjera usmjerenih na spriječavanje koruptivnih krivičnih djela i zloupotrebe službenog položaja u sopstvenim redovima, saopšteno je danas iz ove policijske uprave.

Riječ je o licu čiji su inicijali Ž.K. iz Kneževa zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i licu V.K. iz Banja Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo lažno predstavljanje.

Ž.K. iz Kneževa sumnjiči se da je u četvrtak, 9. septembra, oko 18.00 zaustavio vozilo u Ulici braće Pantića u Banjaluci u službenoj uniformi, te vozaču zbog učinjenih prekršaja na licu mjesta naplatio novčanu kaznu.

“Policijski službenik Ž.K. je u vrijeme činjenja djela bio van službe. Protiv policijskog službenika doneseno je rješenje o suspenziji”, navedeno je u saopštenju.

U okviru navedenih aktivnosti policijski službenici su u petak, 10. septembra, u Ulici Kordunaška u Banjaluci uočili policijskog službenika V.K., a koji je od ranije suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u službenoj uniformi, kako zaustavlja vozila.

“Od V.K. oduzet je plastični pištolj, metalna stop tablica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela”, navedeno je u saopštenju.

Protiv oba policijska službenika podneseni su zahtjevi za pokretanje unutrašnjeg postupka.

(StarMo)