Naslovnica Izdvojeno Banja Luka: Optužnica za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića

Banja Luka: Optužnica za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića

367
Slaviša Krunić

Banja Luka — Posebno odjeljenje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdilo je optužnicu Republičkog javnog tužilaštva u slučaju brutalnog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.

Optužnica je podignuta protiv Benedija Đukanovića, Emilija Balde i Rodoljuba Gajića, koji bi se o krivici trebali izjasniti 30. januara, čime će početi “suđenje stoljeća”.

Optužnica Đukanovića i Baldu tereti da su u vremenu od početka 2019. godine do 22. aprila 2019., kada je ubistvo počinjeno, na području općine Laktaši, zajedno sa sada pokojnim Željkom Kovačevićem, po prethodnom dogovoru, organizirali i u večernjim satima ubili Slavišu Krunića u blizini njegove porodične kuće u Glamočanima.

Ubistvu je prethodila “sačekuša” na lokalnom putu koji vodi do Krunićeve kuće.

Optuženi su sačekali vozilo u kojem je bio Krunić i u trenutku smanjenja brzine kretanja vozila otvorili su rafalnu paljbu iz automatskog oružja i nanijeli teške povrede opasne po život Slaviši Kruniću i njegovom osiguranju, od kojih su Krunić i Pavlović preminuli, dok je drugi radnik ranjen.

(StarMo)