Naslovnica Život Banja Luka: “Nastavak represije”

Banja Luka: “Nastavak represije”

555
Suzana Radanović; Screenshot: YouTube

Banja Luka — Jutrošnje saslušanje pred Osnovnim sudom u Banjaluci, u postupku koji je pokrenut protiv Suzane Radanović, majke tragično stradalog Davida Dragičevića, prekinuto je na zahtjev njenog advokata Milana Maleševića.

Naime, policijac koji je svjedok optužbe bio je fizički napadnut u događajima na Trgu Krajine 25. decembra, zbog čega je Malešević smatrao da on zbog toga nije objektivan svjedok.

Sa zahtjevom za izuzeće svjedoka složila se i sutkinja koja vodi postupak.

Novo ročište biće zakazano između 10. i 15.decembra, prenosi BHRT.

Inače, ispred Osnovnog suda u Banjoj Luci danas su se, uoči saslušanja, okupili članovi grupe “Pravda za Davida”.

Radanović je rekla da ne zna šta joj se stavlja na teret, kada se radi o dešavanjima od 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine.

“Dobila sam prekršajni nalog, ne znam šta je u pitanju. Meni je drago da je do ovog došlo, da se sudi majci što je stajala na Trgu noseći sliku svog djeteta, a ubice i dalje šetaju gradom. To je pokazatelj njihove nemoći i straha od mog Davida”, rekla je Radanović novinarima prije ulaska u sudnicu.

Iz neformalne grupe građana “Pravda za Davida” su naveli da je današnje okupljanje ispred Osnovnog suda, kako navode, znak podrške majci ubijenog mladića.

“Smatramo da je ovo nastavak represije koja se vrši nad porodicom Dragičević i ljudima koji su im podrška. Sudi se majci, dok su ubice i oni koji im čuvaju leđa i dalje na slobodi”, tvrde oni.

(StarMo)