Naslovnica Izdvojeno Banja Luka: Mostarka postavila tri državna rekorda

Banja Luka: Mostarka postavila tri državna rekorda

324
Lana Pudar

Mostar — Nakon prisilne natjecateljske pauze od gotovo 8 mjeseci zbog epidemiološke situacije, plivači Kluba vodenih sportova (KVS) “Orka” iz Mostara, u subotu su napokon ubilježili jedan službeni nastup i to na 11. plivačkom mitingu “Plivaj srcem”, koji je organizirao APK “22. april” iz Banja Luke.

Na mitingu su sudjelovali plivači iz BiH, Srbije i Hrvatske, a “Orku” su na ovom mitingu predstavljali Lana Pudar (2006.) i Kerim Sadiković (2003.), javljeno je iz KVS “Orka” iz Mostara.

Lana Pudar nastavila je tamo gdje je stala početkom ove godine, te je u dvije discipline koliko ih je i plivala na ovom mitingu, postavila 3 nova državna rekorda. U disciplini 100m delfin vrijeme novog rekorda za djevojčice do 14 i do 16 godina sada iznosi 59.82, sa odličnih 760 Fina bodova. U disciplini 100m slobodno postavila je novi državni rekord za djevojčice do 14 godina u vremenu 56.73. Lana je također osvojila pehar za najbolju plivačicu mitinga u A kategoriji, isplivala je najvrijedniji rezultat mitinga i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, te je osvojila i dvije zlatne medalje.

Kerim Sadiković plivao je dvije discipline na ovom mitingu. U disciplini 200m mješovito popravio je svoj najbolji rezultat za 4 sekunde s vremenom 2:12.64, dok je u disciplini 100m prsno također popravio svoj najbolji rezultat, koji sada iznosi 1:05.23, te je u toj disciplini osvojio treće mjesto.

Iz kluba navode da ukoliko budu imali prilike sudjelovati na još kojem takmičenju do kraja godine, da vjeruju i da će Kerim Sadiković u disciplini 100m prsno pokušati postaviti novi državni rekord, kojem je već vrlo blizu.

(StarMo)