Naslovnica Region Bandić obilazio crkve i džamiju – Rješenja iz rukava su iluzije

Bandić obilazio crkve i džamiju – Rješenja iz rukava su iluzije

484
Milan Bandić

Zagreb — Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u subotu, obilazeći sakralne objekte u Zagrebu pogođene nedavnim potresom, da će obnova grada biti “maratonski proces” za koji treba rad, red, disciplina i strpljenje, a rješenja “iz rukava su iluzije”.

Gradonačelnik je u subotu krenuo u obilazak niza zagrebačkih sakralnih objekata, uz crkvu Sv. Marka i crkvu Sv. Katarine, gdje je dao izjavu novinarima, crkvu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, crkvu Sv. Marije na Dolcu, Baziliku srca Isusova, crkvu Sv. Ivana Krstitelja i Džamiju.

“Moramo raditi i poštovati pravila igre i socijalne distance kada je u pitanju koronavirus, ali ne možemo zaustaviti grad, moramo raditi. Molim sve one koji nisu u funkciji otklanjanja posljedica potresa i normalnog funkcioniranja grada da ostanu doma”, poručio je.

Upitan jesu li ovakvi obilasci protuzakoniti s obzirom na to koliko ljudi uključuju, Bandić je rekao da ga takve provokacije neće smesti da radi svoj posao. “Moramo odraditi svoj dio posla, ja se držim zakona i distance”, ustvrdio je.

(StarMo)