Naslovnica Sport Bajević: Zadaci su ozbiljno odrađeni

Bajević: Zadaci su ozbiljno odrađeni

260
foto: NS BiH

Sarajevo — U srijedu je održan novi video-sastanak stručnog štaba „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu su bile mnogobrojne aktuelnosti vezane za organizaciju utakmica u UEFA Ligi nacija, uključujući plan priprema u specifičnim okolnostima izazvanim pandemijom COVID19, saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH.

Sastanak je počeo razmjenom informacija o igračima sa prezentovanjem analiza za svakog pojedinca počevši od standardnih do potencijalnih reprezentativaca.

Svaki član stručnog štaba imao je određene zadatke, a nakon današnjeg sastanka podijeljena su i nova zaduženja.

Posebna tema obuhvatala je organizaciju utakmica i usklađivanje aktivnosti sa mjerama koje sadrži UEFA Return to Play Protocol.

Pored selektora Dušana Bajevića na video-sastanku su učestvovali Slaven Musa, Rusmir Cviko, Adnan Ćustović, Eldin Jelešković i Zvjezdan Misimović.

Selektor Bajević je i ovaj sastanak ocijenio kao veoma konstruktivan sa mnogo preciznih i detaljnih podataka koji se odnose na stanje igrača ali i plan priprema.

„Kao i svaki sastanak koji smo do sada imali, i za ovaj su svi bili dobro pripremljeni a zadaci su ozbiljno odrađeni“, rekao je Bajević i nastavio:

„Pokušavamo doći do najboljih rješenja za igrače i reprezentaciju i mislim da smo na dobrom putu. Nadamo se skorom dolasku u Sarajevo, međutim imamo određenih problema u planiranju putovanja, zbog ograničenja koja su uvedena, ali i to polako rješavamo. Važno je da svi ostanemo zdravi, a rapoloženja i ambicija nam ne fali, što se vidjelo i danas.“

(StarMo)