Naslovnica Sport Bajević “vjeruje u našu reprezentaciju”

Bajević “vjeruje u našu reprezentaciju”

523
Dušan Bajević

Sarajevo — Tokom dvodnevnog boravka u Sarajevu selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević održao je nekoliko radnih sastanaka sa pomoćnicima.

Glavna tema bila je “analiza obavljenog posla u proteklom periodu, te fokusiranje na igrački kadar kako naše selekcije tako i protivničkih igrača”.

Bajević je u proteklom periodu sa svojim saradnicima posjećivao Zmajeve širom Evrope, a razgovori su obavljeni sa Džekom, Pjanićem, Lulićem, Višćom…

– Dosta je značajno što smo počeli obilaziti igrče jer se radi o stvari koja je izuzetno važna i za njih i za nas.

‘Princ s Neretve’ je prvi put na klupi jedne nacionalne selekcije. Posjeduje ogromno iskustvo u klupskom fudbalu, gdje je postizao velike uspjehe. Njegov autoritet trebao bi biti dodatni motiv Zmajevima.

Ja vjerujem u našu reprezentaciju, naše igrače. Imaju kvalitet, to su pokazali i dokazali do sada. Vjerujem da će u susretu koji je pred nama to odraditi na najbolji način. Od igranja u reprezentaciji nema većeg motiva i vjerujem da igrači gledaju u tom pravcu. Pokušavamo da napravimo atmosferu, koja će biti izražena i koja će igrati ulogu u ostvarenju rezultata – poručio je bh. selektor.

(StarMo)