Naslovnica Sport Bajević se oprostio od Zmajeva još jednim porazom

Bajević se oprostio od Zmajeva još jednim porazom

374
foto: NS BiH

Sarajevo — Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć na Grbavici od selekcije Italije s 2:0 u posljednjem kolu Lige A UEFA Lige nacije.

BiH u 2020. godini nije uspjela upisati niti jednu pobjedu, a porazom od Italije oprostila se i od Lige A, te će od naredne godine nastupati u Ligi B sa nešto slabije rangiranim evropskim selekcijama, što je u ovom trenutku vjerovatno bolje za nacionalnu selekciju BiH, koja prolazi kroz težak period loših rezultata i promjene u igračkom i trenerskom kadru.

Aktuelnom selektoru BiH Dušanu Bajeviću ovo je bila posljednja utakmica na klupi bh. tima.

Amer Gojak je nakon utakmice kazao kako je “ovo težak period za nacionalni tim”.

– Sigurno jedna teška utakmica za nas. Težak period. Svako sebe treba analizirati i izvući neke pouke da naredne kvalifikacije dočekamo što spremniji, rekao je Gojak.

Selektor seniorske nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević ističe da je u ovim trenucima najvažnije iznijeti analizu kompletnog ciklusa reprezentacije BiH, te da najveća žal ostaje poraz u baražu za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

– Taj poraz nas je držao dugo i nije nam dao da idemo naprijed onoliko koliko smo mogli. Imali smo dvije utakmice koje smo odigrali dobro, protiv Poljske smo imali 15 dobrih minuta, a onda smo pali. Danas nismo mogli ništa protiv Italije – kazao je Bajević.

(StarMo)