Naslovnica Sport Bajević: Pružit ćemo maksimum

Bajević: Pružit ćemo maksimum

255
foto: FS BiH

Zenica — Na stadionu Bilino polje održana je u nedjelju uveče press konferencija „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, na kojoj su se predstavnicima medija obratili selektor Duško Bajević i reprezentativac Edin Višća.

„Atmosfera u ekipi je dobra. Dogovorili smo se šta trebamo popraviti u odnosu na prethodni meč i koji nam je cilj. Odgovornost je velika kod svakog igrača na svakoj utakmici. Imali smo dosta problema s igračima koji nisu imali dovoljno utakmica iza sebe. Protiv Italije smo imali i nekoliko manjih povreda, pa ćemo da vidimo da li će svi biti spremni za meč“, rekao je selektor Bajević pa se osvrnuo na protivnika:

„Poljska je jaka ekipa koja nema šta da izgubi. Njima takođe nedostaju neki igrači. Mi ćemo pružiti svoj maksimum da dođemo do pobjede. Neće to biti isti meč kao u Firenci, jer Italija i Poljska nisu iste ekipe, pa ćemo morati nešto i da promijenimo. Moraćemo da igramo jako, brzo, organizovano i odgovorno. Vjerujem da će naši reprezentativci biti dobri ne terenu. Kad je u pitanju Kolašinac, tek u ponedjeljak ćemo znati konačni odgovor hoće li moći da nastupi protiv Poljske.“

Višća je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao upravo protiv Poljske prije deset godina:

„Sjećam se dobro prve utakmice protiv Poljske, ali sad se moramo okrenuti sutrašnjem meču. Oni su jako kvalitetna ekipa koja igra čvrsto. Analizirali smo ih i dočekujemo utakmicu spremni i čiste glave. Iako imaju nekoliko odličnih individualaca koji igraju u velikim klubovima, oni su veoma kompaktan tim. Nama je najvažnije da ponovimo igru iz Italije, da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu“, rekao je Višća, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Inače, utakmica Lige nacija Bosna i Hercegovina-Poljska igra se večeras u 20 sati i 45 minuta.

(StarMo)