Naslovnica Izdvojeno Bajević o Misimoviću: Nije bilo tuče, “odgurnuo sam ga”…

Bajević o Misimoviću: Nije bilo tuče, “odgurnuo sam ga”…

579
foto: NS BiH

Sarajevo — Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević neslavno je otišao s klupe naše selekcije, kao selektor s najslabijim rezultatima.

Legenda bh. nogometa je u razgovoru za Al Jazeeru Balkans rekla kako “još uvijek ne može sumirati sve utiske te objasniti razloge loših rezultata Zmajeva”.

“Ne znam šta bih rekao o periodu provedenom na selektorskoj poziciji. Nezahvalno je pričati bilo šta kada su rezultati slabi. Šta god bi rekli, bit će protumačeno vjerovatno u negativnom smislu. Možda je bolje da sačekamo proljeće za opširniji razgovor, ali pretpostavljam da je to kasno. Razumijem vaše novinarske potrebe i aktuelnost trenutka. Znam da je dugo čekati nekoliko mjeseci da se slegnu određene stvari i situacija možda postane jasnija”, rekao je Bajević.

U centru pažnje bio je sukob Bajevića sa vršiocem dužnosti tehničkog direktora i koordinatorom nacionalnih selekcija Zvjezdanom Misimovićem, koji je obavljao i funkciju savjetnika IO N/FSBiH. Čak se govorilo i o konfliktu, po kojem se nagađalo da je selektor fizički nasrnuo na Misimovića uoči meča s Italijom u Ligi nacija.

„Fizičkog sukoba nije bilo. Nas dvojica smo razgovarali i odgurnuo sam ga. Ljudi me poznaju kakav sam po prirodi. Misimović je želio o svemu da odlučuje, pa tako i o tome ko će igrati, što nisam dozvolio kao selektor. U svom proteklom trenerskom radu nisam dopuštao drugima da se miješaju u moj posao, a naročito u izbor igrača. Za vrijeme dok je Misimović igrao za reprezentaciju BiH, imao je takođe nesporazume sa bivšim selektorima Miroslavom Ćirom Blaževićem i Safetom Sušićem. Ne želim da ulazim u pojedinosti tih nesporazuma. Na ovaj način poslije slabih rezultata BiH u kvalifikacijama za Euro i Ligi nacija, ne bih volio da se ovo shvati kao da branim predsjednika Nogometnog saveza BiH Elvedina Begića. Zaista, nemam potrebe, a niti razloga za tim”, istakao je Bajević.

 

(StarMo)