Naslovnica BiH B. Luka: Veliki broj policajaca na mitinzima

B. Luka: Veliki broj policajaca na mitinzima

396
foto: ilustracija

Banja Luka — U banjalučkom Parku „Mladen Stojanović“ u toku su pripreme uoči najavljenih skupova opozicije i veterana, a prisutan je veliki broj policije koji će osiguravati mitinge.

Lokacije na kojima bi trebalo da budu održani ovi skupovi udaljene su svega nekoliko metara.

Iz policije su apelovali na građane da svoje stavove izražavaju mirno i dostojanstveno, u skladu s propisima RS, te da se uzdrže od narušavanja javnog reda i mira te drugih oblika nedoličnog ponašanja, prenosi Fena.

Zahtjev za skup opozicije podnijeli su opozicioni poslanici Narodne skupštine Republike Srpske Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (Klub SDS), a drugi zahtjev uputilo je Udruženje ”Čast otadžbine” Beograd, kao podršu vlastima RS, koji se i očekuju na tom događaju.

Iz opozicije su najavili da će predstaviti okupljenim građanima ključne dijelove dokumenta Program reformi, a koji, kako tvrde, nisu navedeni u dokumnetu koji je proslijeđen poslancima na sjednici 23. decembra, te traže krivičnu odgovornost za one koje to dozvolio, te ostavku ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Skupovi će biti održani u 18 sati.

(StarMo)